3 recepten zonder vlees

Duurzame keuzes maken we overal, ook in het dagelijks leven. Voeding speelt hierin een belangrijke rol en kun je zo duurzaam maken als je zelf wilt. Zo kiest een groot aantal medewerkers bij Greenchoice voor vegetarisch of zelfs geheel plantaardig eten. Daarom haken we intern in op de Nationale Week Zonder Vlees en delen we van hieruit graag drie overheerlijke en volledig plantaardige gerechten 

Deze plantaardige recepten zijn ons aangeboden door plantaardige maaltijdservice EAT.PEASY. Met hen organiseerden we een plantaardige proeverij bij ons op kantoor. Samen hebben we dezelfde missie om dagelijkse keuzes zo duurzaam mogelijk te maken en dit over te dragen. Daarnaast bewijzen we met onderstaande recepten dat het ook nog eens erg leuk en lekker is!

Thaise Mango Curry

Thaise Curry foto ingredienten

Bereiding

  • Verwarm in een grote pan de sesamolie.
  • Voeg sjalot, gember, knoflook en rode peper toe.
  • Voeg een klein beetje zout toe en bak 2-3 min.
  • Voeg de rode kool en currypasta toe en bak nogmaals 2 min.
  • Voeg de kokosmelk, kokosbloesemsuiker, zout, sojasaus en kurkuma toe en roer door.
  • Breng rustig aan het sudderen.
  • Als het suddert, voeg dan de erwtjes en rode paprika toe.
  • Dek af en laat voor 5 - 10 min sudderen.
  • Kook in de tussentijd de rijst en de broccoli.
  • Kook de zilvervliesrijst en giet af.
  • Bak in de tussentijd de broccoli met olie, peper en zout.
  • Bak deze tot hij iets zachter wordt, maar nog genoeg bite heeft.
  • Voeg de mango, sap van 1 citroen en 20 gram cashewnoten toe.
  • Laat nog 3-4 min sudderen.
  • Maak het bord op met rijst, de curry, de broccoli, partje citroen.
  • Strooi vervolgens nog de overige cashewnoten over de curry. 

Parelcouscous salade

Parelcouscous foto ingredienten

Bereiding

  • Maak de pesto door alle ingrediënten tot een romige pasta te blenden in een foodprocessor of blender.  
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking in de bouillon. Laat afkoelen. 
  • Bak de groenten met de kruiden en wat olijfolie.
  • Doe de kikkererwten met de kruiden en olijfolie in de oven en rooster ze op 200 graden voor ong. 45 min (tussendoor omscheppen).
  • Voeg de groenten toe aan de parelcouscous.
  • Roer de pesto door de parelcouscous salade, zorg dat de couscous goed bedekt is met de pesto (lekker “creamy”).
  • Maak de hummus door alle ingrediënten tot een romige pasta te blenden in een foodprocessor of blender. 
  • Serveer de salade met wat crispy kikkererwten en een lepel hummus. Maak af met wat balsamico glace er overheen.  

Pad Thai salade

Pad Thai foto ingredienten

Bereiding

  • Snijd alle groenten in dunne reepjes of met een foodprocessor door middel van een opzetstuk en doe ze hierna in een kom. 
  • Meng de ingrediënten van de dressing in een kom en schenk dit over de groenten en laat dit intrekken. 
  • Snijd de tempeh in kleine reepjes. 
  • Maak de marinade door de sojasaus, chili knoflooksaus, ahornsiroop te mengen. 
  • Frituur de tempeh totdat deze goudbruin is (ongeveer 3 min), voeg toe aan de marinade en laat goed intrekken. 
  • Serveer de salade in een bowl en strooi er wat tempeh overheen, pinda’s en optioneel wat koriander. 
Eet smakelijk! En voor meer duurzaamheid in je voeding en het dagelijks leven, neem een kijkje in onze Samen Greenchoice winkel!
Deel dit bericht
Gepubliceerd op 13 mrt, 2020
Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie. Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.
Bekijk onze tarieven

Al meer dan 550.000 gingen je voor

Cookies voor goede energie! Wij maken gebruik van cookies (functionele, analytische en marketing cookies) en vergelijkbare technieken zodat onze website goed werkt en wij jou een optimale ervaring kunnen geven. Hiervoor vragen wij je toestemming. Verder delen we graag informatie over hoe wij met jouw privacy omgaan. Instellingen aanpassen

Ik accepteer cookies